Saturday, August 29, 2009
Tonfiskpaj
Pajdeg:
3,5 dl vetemjöl
60 g smör
1,5 dl kesella
0,5 tsk salt
2,5 msk vatten
1 dl riven ost
3 dl kesella
1,5 dl lättmjölk
0,5 tsk peppar
purjolök(ar), finhackad
0,5 tsk salt
1 msk soltorkade tomater, finhackade
12 st svarta oliver, urkärnade
370 g tonfisk, i olja
1 st vitlöksklyfta(or)
2 st ägg
Kör ingredienserna i en matberedare till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter. Kavla ut degen i pajformens storlek och tryck ut den väl upp längs kanterna. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 200 °C ca 10 minuter. Grädda färdigt hela pajen i 200 °C ca 30 minuter.
Fördela tonfisken i det förgräddade pajskalet och lägg den hackade purjolöken ovanpå. Vispa ihop kesella, mjölk, ägg, salt och peppar med en gaffel. Finhacka vitlöken och blanda i den tillsammans med osten. Häll äggstanningen över fyllningen och toppa med lite extra ost och soltorkade tomater i strimlor. Grädda pajen. Servera gärna med lite sallad.
Recept från veckomatsedel.se
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment