Thursday, September 3, 2009

Pasta med tomat- och basilikasås



2 port

250 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta, fint hackad
2 msk strimlad färsk basilika
2-3 msk olivolja
salt och peppar
parmesan/Västerbottensost
pasta

Skär tomaterna i kvartar. Blanda tomater, vitlök, basilika, olja, salt och peppar i en skål. Låt såsen stå och dra i rumstemperatur i minst 30 minuter.

Koka pastan. Spara någon matsked av kokvattnet i kastrullen. Häll tillbaka pastan i kastrullen, blanda i tomatsåsen. Täck med lock och låt stå några minuter. Servera med riven parmesan eller Västerbottensost.

4 comments:

  1. Låter fräscht och gott. Och jag är svinhungrig. :)

    ReplyDelete
  2. Oj vad hungrig jag blev nu!! Tror att det här kan få bli kvällens middag. Den är på en lagom avancerad nivå...

    ReplyDelete
  3. Hej!! Jag måste tipsa om detta: http://ylletsmat.blogspot.com/2009/09/fetafylld-rulle-med-ratatouille.html

    Jättegott! :)

    ReplyDelete
  4. Yllet: Och det är så enkelt att göra och känns så fräscht och nyttigt! Laga!

    Alexia: Ibland kan något så löjligt enkelt bli supergott! Hoppas att det uppskattades om du lagade den!

    Yllet: Mycket bra, var ett tag sedan jag gjorde köttfärslimpa. Brukar ofta fylla biffar/limpa med gorgonzola men fetaost var ett tag sedan nu. Upp på nästa veckomatsedel!

    ReplyDelete