Thursday, September 3, 2009
Pasta med tomat- och basilikasås
2 port
250 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta, fint hackad
2 msk strimlad färsk basilika
2-3 msk olivolja
salt och peppar
parmesan/Västerbottensost
pasta
Skär tomaterna i kvartar. Blanda tomater, vitlök, basilika, olja, salt och peppar i en skål. Låt såsen stå och dra i rumstemperatur i minst 30 minuter.
Koka pastan. Spara någon matsked av kokvattnet i kastrullen. Häll tillbaka pastan i kastrullen, blanda i tomatsåsen. Täck med lock och låt stå några minuter. Servera med riven parmesan eller Västerbottensost.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Låter fräscht och gott. Och jag är svinhungrig. :)
ReplyDeleteOj vad hungrig jag blev nu!! Tror att det här kan få bli kvällens middag. Den är på en lagom avancerad nivå...
ReplyDeleteHej!! Jag måste tipsa om detta: http://ylletsmat.blogspot.com/2009/09/fetafylld-rulle-med-ratatouille.html
ReplyDeleteJättegott! :)
Yllet: Och det är så enkelt att göra och känns så fräscht och nyttigt! Laga!
ReplyDeleteAlexia: Ibland kan något så löjligt enkelt bli supergott! Hoppas att det uppskattades om du lagade den!
Yllet: Mycket bra, var ett tag sedan jag gjorde köttfärslimpa. Brukar ofta fylla biffar/limpa med gorgonzola men fetaost var ett tag sedan nu. Upp på nästa veckomatsedel!