Sunday, August 23, 2009

Mangocheesecake


10-12 bitar

200 g digestivekex (ca 14 st)
100 g rumsvarmt smör (jag tror iofs att jag tog lite mindre)
3 msk råsocker

Fyllning:
3 stora mangofrukter = 8 dl puré
400 g rumsvarm philadelphiaost
2 dl socker
ca 1 msk pressad citron eller lime
4 ägg

Översta skiktet:
3 dl av mangopurén ovan
4 gelatinblad
3 msk socker

Värm ugnen till 175 grader. Mosa kexen till smulor, blanda i smör och socker och mixa ihop det. Häll ut smulorna i en pajform med löstagbar botten. Tryck till lite med handen så att blandningen bildar en tunn botten. Grädda kakbottnen i 10-15 minuter.

Sänk sedan värmen till 160 grader. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa mangon till en slät puré. Ta undan 3 dl av purén till det översta skiktet. Lägg i philadelphiaost, socker samt lime- eller citronsaft i purén och mixa igen. Tillsätt sedan ett ägg i taget under vispning. Häll alltsammans i den förgräddade kexformen. Grädda mitt i ugnen i ca 65-70 minuter. Låt kakan kallna helt.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Ta upp bladen och smält dem i 1 dl hett vatten i en liten kastrull. Blanda noga med den sparade mangopurén och sockret och fördela detta ovanpå kakan. Låt gelén stelna, täck formen och ställ in den i kylen till dagen därpå. Servera gärna med lite urgröpt passionsfrukt ovanpå.

2 comments:

  1. hihi, vilken bra bild! Det syns att den är supergod:)

    ReplyDelete
  2. Anna: Ja, den försvann vansinnigt snabbt! Tur att folk aldrig vågar ta den sista biten så att det blev något kvar att fota! ;)

    ReplyDelete