Wednesday, August 5, 2009

Rostbiff med potatissallad


4 port

600 g potatis
1 gul lök
1 msk kapris
1 dl majonäs
2 dl crème fraiche
2 hackade vitlöksklyftor
1 bunt finskuren gräslök (hur stor är en bunt?)
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Skala/skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den kallna. Skala och finhacka lökarna. Grovhacka kaprisen. Blanda majonäsen och crème fraichen väl. Tilsätt resten av ingredienserna utom potatisen, rör om och smaka av med salt och peppar. Skiva potatisen och vänd ner den i såsen. Har du tid så låt den stå i kylskåpet och dra några timmar. Har du en jättehungrig make så ät den på en gång. Enligt receptet skulle man hacka rödlök och strö över också men det glömde jag bort. Jag tycker iofs att det var alldeles lagom med lök ändå.

Rostbiffen plockas förslagsvis ur sitt paket och läggs upp lite trevligt på tallriken. Servera med en stor sallad, eller några hastigt sköljda körsbärstomater.

No comments:

Post a Comment