Wednesday, September 9, 2009
Kycklingklubbor med rostad potatis- och tomatsallad
4 port
4 kycklingklubbor (i originalreceptet används 500-600 g kycklinglår som träs upp på grillspett)
Marinad:
1 msk soja
skalet från ½ citron
1 msk finhackad timjan
½ dl olivolja
Sallad:
8 potatisar
1 msk olivolja
1 gul lök
3 tomater
2 msk hackad persilja
socker
salt och svartpeppar
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingen och marinera i ca 30 min, fast det blir ju nästan alltid godare om man marinerar längre än så, kanske kan lägga i dem i marinad på morgonen och låta dem stå i kylen tills det är dags att börja med middagen!
Skala potatisen om det behövs, skär dem i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringla lite olivolja över, salta och peppra och ställ in i ugnen, 200 grader. Tillaga sammanlagt ca 30 minuter.
Lägg upp kycklingen på ett ugnssäkert fat, salta och peppra. Ställ in kycklingen i ugnen, tillsammans med potatisen, efter ca 15 minuter.
Skala och skär löken i ringer. Skär tomaterna i klyftor. Krydda löken och tomaterna med socker, salt och peppar. Lägg dem i formen med potatisen och låt dem steka med de sista 10 minuterna.
Tag ut formen och vänd ner persiljan. Lägg upp tomat- och potatissalladen med kycklingen överst och skeda över sky från kycklingen.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment