Wednesday, July 29, 2009

Tomat- och olivpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
50 g smör
1½ dl kesella (fast min gvinna levana var dålig så jag använde youghurt istället)

Fyllning:
ca 15-20 körsbärstomater (el 6 st vanliga tomater)
100 g fetaost
10-12 svarta oliver
10 basilikablad
2 vitlöksklyftor
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde el mjölk
2 msk riven parmesan
2 msk olivolja
salt och peppar

Blanda ihop pajdegen och låt vila i en plastpåse i kylen en halvtimme (el en kvart i frysen..). Tryck/kavla ut degen i en lagom form, nagga degen med en gaffel och förgrädda i 220 grader i 8-10 minuter.

Skålla tomaterna och skär i kvartar (eller i skivor om man använder stora tomater), lägg ned dem i pajskalet. Smula över fetaosten och lägg i oliverna. Blanda ihop äggstanningen och häll i hackad vitlök och basilika. Häll den över pajen. Grädda i 200 grader i 45 minuter.

No comments:

Post a Comment