Monday, July 27, 2009

Pad Thai



ca 3 port


300 g färska risnudlar, eller torkade som blötlags i 10-15 min

3 msk olja

1 msk hackad vitlök

1 dl skalade räkor

1 dl kycklingbuljong (eller vatten)

2 vispade ägg

3 msk hackade, rostade jordnötter

3/4 dl hackad salladslök

2 dl böngroddar

1 lime i klyftor


Sås:

3 msk socker

3 msk fisksås

1 msk soja

2 msk tamarindjuice - jag använde dock granatäppelsirap eftersom jag inte hittade tamarindjuice


Woka vitlöken och räkorna i olja tills vitlöken är gyllenbrun. Tillsätt risnudlarna, rör ständigt om i woken som ska vara på hög värme. Tillsätt kycklingbuljongen och woka tills nudlarna är mjuka. Vrid ner värmen och tillsätt såsingredienserna - rör ordentligt så att de blandas väl.


Tillsätt äggen och stek till de är tillagade och väl blandade med nudlarna. Tillsätt jordnötterna och löken. Fortsätt att röra runt. Tillsätt böngroddarna, rör ihop och stäng sedan av värmen. Servera med limeklyftor och färska grönsaker.

3 comments:

  1. Smaskens! Det vattnas i munnen.

    ReplyDelete
  2. Oops, hade glömt bort att det kunde kommenteras här också! Riktigt gott var det iaf.

    ReplyDelete